Afrikan Tähti

Orkesterin kokoonpano

orkesterin motto

Tekemisen meininkiä

Tanssimusiikki on intohimomme, joten teemme sitä niin hyvin kuin osaamme!

“Keikoilla on poikeuksetta aina mukava meininki päällä, niin bändin kesken kuin yleisön kanssa.”

Rummut

Rauno Kantola

Olen Rauno Kantola. Aloittelin nuorena poikana rumpujen soiton erinäisissä rock bändeissä. 1980 luvun lopuilla päädyin tanssimusiikin pariin. Ensimmäinen tanssibändi oli Sisko & Systeemi. 90-luvulla soitin rumpuja kokoonpanossa Kolme Kitaraa. Yhtye soitti rautalankaa. Tuolla kokoonpanolla säestimme satunnaisesti Topi Sorsakoskea hänen pohjoisemmilla keikoillaan. Tuon jälkeen olen ollut mukana mm. Voitto Leppästä säestävässä kokoonpanossa.

Keväällä 2015 liityin Eldorado kokoonpanoon, josta erosin ja aloitin perustetussa Tanssiorkesteri Afrikan Tähti kokoonpanossa 2016 vuoden alusta.

Kitara

Ville Seppänen

Olen Seppäsen Ville ja synnyin vuonna -92 Kemijärvellä, mistä tieni melkein heti vei Ouluun. Kitaransoiton aloitin 14-vuotiaana saatuani sähkökitaran joululahjaksi. Ensimmäiset bändini olivat rock/hevibändejä, silloisen mielenkiinnon mukaisesti. Pikkuhiljaa kiinnostukseni siirtyi tanssimusiikin saralle. Varsinaisesti kiinnostus tanssimusiikin soittoon syntyi aloitettuani paritanssikurssit sekä tanssi- ja iskelmämusiikin kuuntelun. Myös rautalankamusiikki on lähellä sydäntäni, minkä voinee kuulla soitostanikin. Ensimmäinen varsinainen tanssibändini oli Tanssiyhtye Eldorado, joka on perustettu vuonna 2012. Vuoden 2016 ensimmäinen päivä erosin Eldorado yhtyeestä ja siirryin perustettuun Afrikan Tähti -yhtyeeseen. Keikoilla parasta on reissaaminen sekä monipuolisen ja tilanteeseen sopivan musiikin esittäminen. Hyvä yhteishenki sekä mukava yleisö takaavat aina onnistuneen keikan!

Keikalla soi:

  • Fender Stratocaster American Deluxe
  • Fender Stratocaster Classic Series
  • LTD TL6-N
  • Peavey Classic 30
  • TC electronic, Mad Professor, Boss, Blackstar -pedaaleja…
  • Sennheiser e906

Harmonikka/Laulu

Kalle Ylisirniö

Olen Kalle Ylisirniö ja nuoruusvuodet kuluivat Sirniön kylässä. Tieni vei eteenpäin Rovaniemelle opiskelutouhuihin. Opintojen jälkeen työt kutsuivat Oulun kulmille, missä yhä edelleenkin vaikutan.

Musiikki tuli osaksi harrastuksiani ensimmäiseltä luokalta lähtien kun kuljin pianokoulussa naapurikylällä. Varsinainen kiinnostus musiikkiharrastusta kohtaan alkoi 8-vuoden ikäisenä, kun isä tuli kysyneeksi kiinnostaisiko minua harmonikan soitto jos sellainen soittopeli hommattaisiin. Muutamia malleja joita nurkissa on pyörinyt ovat mm. Parrot, Guerrini, Kouvolan Kuningas-Casotto, Roland Fr7, Titano Thuder Casotto, Roland Fr8, Bugari Essezia sekä lukuisia muita pelejä joita kavereilta on täytynyt ottaa välillä testattavaksi. Harmonikan lisäksi myös rummut ja kitarat ovat olleet kiinnostukseni kohteina. Olisi kiva jossain vaiheessa saada haltuun myös niitä.

Muut harrastukseni pyörivät toisinaan urheilun, autoilun sekä moottoripyörien parissa. Myös tanssikursseilla olen jonkin verran käynyt. Parketeille tosin ei ole ollut toistaiseksi aikaa, ehkä joskus sitten myöhemmin

Koskettimet/Basso

Vesa

Mottisenkangas

Olen Vesa ja synnyin Pattijoella. Kesätöistä tienatuilla rahoilla sain ostettua ensimmäisen syntetisaattorini (Roland Juno-106). Ensimmäisen bändin nimi oli mahtipontisesti Madison Square Garden. Rokista tanssikeikkailuun siirtyminen tapahtui Yölintu yhtyeessä 1988. Yhtyeen nimeksi vaihtui tanssiyhtye Dolores vuonna 1992. Siinä olenkin kiipparoinut näihin päiviin saakka useampien naissolistien taustalla.

Keikoilla on sattunut jos vaikka mitä sattumuksia. Vuosien jälkeen hankalatkin reissut ovat hauskoja kertomuksia. Kuten tunnetussa Oikotuulet hupailussa, myös meidän bändi on joutunut kerran saunamajoitukseen. Solisti nukkui pesuhuoneen lattialla ja me pojat pukuhuoneen penkeillä. Onpa nukkumapaikaksi muotoutunut kerran jopa esiintymiskoroke kun varatut majoitustilat eivät olleetkaan vapaana orkesterimme saapuessa aamuyöstä keikkapaikalle edelliseltä keikalta.

Tanssiharrastus imaisi minut mukaansa työkaverin kanssa tehdystä uudenvuodenlupauksesta osallistua tanssikursseille. Useampi vuosi siinä vierähtikin opetellessa perustansseja ja vähän niitä kädenalitanssejakin

Media

Galleria

Yhteystiedot

Tilaa keikalle

Yhtyeen käytössä on alan paras äänentoistokalusto millä taataan korvia mielyttävä äänentaso.

Tunnelman luomiseen yhtye käyttää nykyaikaista valaistusta ja omaa juonnettua väliaikamusiikkia.

Asiaan kuuluu myös yleisöä kunnioittava pukeutuminen, asenne ja iloinen tekemisen meininki.

Share This